La Școala Gimnazială Nucet: “Practice makes perfect”, la a cincea reuniune internațională

114

În perioada 23-27 aprilie 2018, la Școala Gimnazială Nucet, s-a derulat a cincea reuniune transnațională din cadrul proiectului “PRACTICE MAKES PERFECT”, număr de referință 2016-1-TR01-KA219-034003_5 proiect finanțat prin Programul ERASMUS +, Acţiunea Cheie 2. La acest eveniment au participat delegații din Turcia, Bulgaria, Lituania și Macedonia.

Derularea proiectului PMP a oferit cadrelor didactice posibilitatea  să intre în contact cu noi culturi, să discute despre noi metode de predare a limbii engleze folosind TIC. Caracterul inovativ al proiectului reiese din accesibilitatea și posibilitatea de extindere a metodelor web 2 și web 3 și la nivelul altor discipline și școli astfel încât atât elevii cât și cadrele didactice să le poată folosi în timpul lecțiilor

23 aprilie 2018 – Deschiderea festivă a activităților proiectului:

În curtea școlii, elevii, în număr foarte mare cu zâmbetul pe buze și pancarte reprezentative, au întâmpinat cu pâine și sare în semn de dragoste, bunătate și omenie, delegațiile partenere. Mesajul de bun venit din partea conducerii școlii şi comunității locale, a fost completat de programul artistic pregătit cu multă meticulozitate de cadrele didactice ale școlii. Toate aceste momente au fost promovate în presa locală.

Au urmat discuții despre implementarea rezultatelor proiectului și evaluarea activităților desfășurate pe întreaga perioadă a proiectului utilizând instrumentele WEB 2 și WEB 3.

Elevii au participat la o uimitoare activitate coordonată de d-na prof. Lili Petre ,,Pasiunea și frumusețea” folosind IKEBANA ca tendință artistică aceasta finalizându-se cu un copac al prieteniei.

O altă activitate în cadrul proiectului PMP a fost ,, The tree of friendship”. Atelierul de creație pregătit cu multă ingeniozitate de d-nele prof.  Gheorghe Mariana, Stancu Cerasela, Cristea Florina, Niculăescu Laura și Mariana Constantin a reușit să antreneze rapid grupul țintă la activități.

24 aprilie 2018

În cea de-a doua zi a reuniunii transnaționale s-au purtat discuții despre raportul final, despre organizarea unui program pe termen lung pentru implementarea rezultatelor în curriculum. Toate țările au prezentat idei pentru difuzarea rezultatelor proiectului la nivel local pentru toți beneficiarii.

Site-ul proiectului https://practice-makesperfect.weebly.com/

Dicționarul https://practice-makesperfect.weebly.com/our-dictionary.html

Ziarul https://practice-makesperfect.weebly.com/our-newspaper.html

În cadrul activității,, Dodecaed” d-na prof. Udrea Maria a trezit interesul grupului țintă, atât pentru cunoștintele de matematică cât și cele de multilingvism, ca urmare a modului de abordare a temei. Copiii au avut de construit un dodecaedru pentagonal regulat având pe fețele lui drapelele și logo-ul fiecărei țări participante. Activitatea s-a desfășurat avînd la bază ,,Poliedre regulate” și ,,Codul lui Brâncuși” pe acordurile lui George Enescu.

25 aprilie 2018

În fiecare an, pe 23 aprilie îl celebrăm pe marele dramaturg William Shakespeare. Am ales ca și pentru activitățile din cadrul proiectului Practice Makes Perfect să includem o activitate ce îl celebrează pe marele Will. Scopul acestei activități a fost de a-i familiariza pe elevi cu termenii arhaici ai limbii engleze din acea perioadă dar și pentru popularizarea operelor pe care elevii nu au cum să le cunoască altfel. Folosind limba engleză pentru prezentarea vieții și a operei lui Shakespeare, elevii au demonstrat că pot să deășească programa școlară și să își îmbunătățească vocabularul și cunoștințele despre literatura britanică. Elevii români au prezentat monologuri din operele ,,Hamlet”, ,,Romeo și Julieta “ precum și sonete. Deși nu le-a fost ușor, s-au descurcat foarte bine primind aplauze și laude din partea profesorilor din țările partenere.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost discutarea sustenabilității proiectului, evaluarea reuniunii finale a proiectului și discursul coordonatorului. A urmat vizita la Universitatea  Valahia și Institutul de Cercetare Multidisciplinară pentru Știință și Tehnologie de la Universitatea Valahia din Târgoviște precum și vizita la ISJ Dâmbovița.

Prin implementarea acestui proiect s-au produs schimbări de lungă durată în cunoștințele elevilor, schimbări în atitudine și în comportament.

26 aprilie 2018

A patra zi a reuniunii transnaționale a fost dedicată în totalitate vizitării Brașovului, Castelului Peleș și Castelului Bran.

Programul stabilit pentru reuniunea din România s-a finalizat cu înmânarea certificatelor. Momentul de rămas bun a fost pregătit cu mare atenție de echipa manageriala a proiectului.

Transmitem sincere mulțumiri părinţiilor care s-au implicat în mod direct în pregătirea acestui eveniment! Au înţeles că școala nu poate face fața tuturor provocărilor actuale, ca părinţii nu sunt doar beneficiari ai actului educațional, ci și participanți direcți sau indirecți.

Prof. Andrei Adela Maria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.