Gura Ocniței: Flashmob tricolor

352

O horă în culorile drapelului românesc a fost formată în ziua de 20 iunie de tineri din comuna Gura Ocniței, chiar în fața Primăriei.

Cu toții au purtat tricouri albastre, galbene și roșii, steaguri inscripționate cu România 100, au cântat și au prins în jocul lor părinți, bunici, angajați ai Primăriei sau simpli trecători. Alături le-a fost și edilul comunei, Sorin Ioniță.

Trei drapele mari au străjuit hora tinerilor dâmbovițeni: al României, al comunei Gura Ocniței și al comunei Eifel Netthersheim din Germania, înfrățită din anul 2016 cu localitatea dâmbovțeană.

Evenimentul a fost posibil grație unei idei a voluntarilor Bibliotecii Comunale Gura Ocniței și a componenților Ansamblului Folcloric „Comorile Satului”, coordonați de bibliotecar Steliana Mițoi.

Primăria si Consiliul Local sunt alături de tineri la toate aceste acțiuni, iar proiectul „România suntem noi!”, inițiat de art-managerul Victor Mihalache, va face ca în zilele de 19 și 20 iulie, atunci când se sărbătorește ziua comunei, Gura Ocniței să unească toată România prin cultură!

(articol realizat de Roxana Clopotaru, studentă în Anul I la Facultatea de Științe Politice Litere și Comunicare, Specializarea Jurnalism de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște)