Atenție, fermieri și apicultori: tratamente împotriva insectelor la Târgoviște

49

O nouă etapă de tratamente pentru combaterea insectelor de disconfort la Târgoviște.

Aceasta va avea loc între 29 iunie – 5 iulie, în intervalul orar 5:30 – 10:30, pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului, inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom, având scop combatarea țânțarilor, muștelor, omizilor, gândacilor.

Acţiunea se va efectua în prima zi a intervalului, iar în cazul  în care vremea va fi nefavorabilă la termenul menţionat, vor fi condiții de vânt, ploi sau grindină,  acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activităţi.

Primăria Târgoviște specifică pentru fermieri și apicultori: se vor folosi substanţe produse de Divizia Bayer şi avizate de Ministerul Sănătăţii Publice. Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul Aqua k-othrine, K-othrine Profi ec 250 și Solfac ew 050, insecticid formulat special pentru avio-tratamente și aplicare ULV.

Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine şi organismele acvatice. Pentru evitarea intoxicaţiilor familiilor de albine, proprietarii trebuie să ia măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul. De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.