Bacalaureat, ”spart” în două: După 4 luni de la probele orale, încep probele scrise

35

Zeci de mii de tineri din țară, din promoția actuală și din cele trecute, s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat 2018.

După ce în iarnă (februarie) au susținut, în premieră, probele orale, de anul acesta, spre ușurarea candidaților, Bacalaureatul fiind ”spart” în două etape, acum, candidații vor susține probele scrise.

Aceasta sunt programate astfel: luni, 25 iunie – testul de Limba şi literatura română, marţi, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, miercuri, 27 iunie – proba obligatorie a profilului, vineri, 28 iunie, ultima probă – la alegere a profilului şi specializării.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Afişarea primelor rezultate va avea loc pe data de 4 iulie, iar rezultatele finale – după contestații – vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

La nivel național, 136.871 de candidați vor susține aceste proble scrise ale Bacalaureatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.