Dâmbovița: Ploi abundente și două coduri meteorologice

85

Vremea se strică și revin precipitațiile abundente.

Meteorologii au emis dublu cod pentru județul Dâmbovița: portocaliu în nord și galben în restul teritoriului.

Astfel, în intervalul 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23, fenomenele vizate sunt cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică. Din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Codul portocaliu întârzie câteva ore și intră în vigoare în zona de nord a județului pe 27 iunie, ora 09, și ține până la ora 23. În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Potrivit meteorologilor, din păcate, va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

(sursa: meteoromania)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.