Crește vârsta de pensionare în sistemul medical militar

89

Inițiativă legislativă promovată în Parlament! Medicii militari și subofițerii sanitari pot să profeseze până la vârsta de 65 de ani, după ce, până acum, ofițerii medici aveau aceeași vârstă de pensionare cu cea a ofițerilor de arme. Adică, în jurul vârstei de 56 de ani se pensionau.

Potrivit senatorului dâmbvițean Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării Naționale, prin această inițiativă legislativă: 1. Se promovează interesul pacientului prin asigurarea asistenței specifice cu personal medical supraspecializat; 2. Se reduce deficitul de personal medical din sistemul național de securitate, ordine publică și apărare națională; 3. Statul valorifică o perioadă mult mai mare o resursă umană înalt calificată.

”Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire: 6 ani facultate, 4-7 ani rezidenţiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgenţă şi operaţională. Mai mult, din punct de vedere profesional, un medic atinge pragul maxim de competență profesională în jurul vârstei de 50 de ani”, a arătat senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.