15 zile pentru plata la jumătate a amenzilor de circulație. Vezi de când intră în vigoare măsura

103

Vot important în Parlament privind amenzile contravenționale.

Potrivit deputatului PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă, amenzile vor fi introduse într-un sistem electronic, care va permite cetățeanului român ca, în orice moment, să cunoască situația amenzilor pe care le-a primit și plățile efectuate.

Totodată, o măsură extrem de importantă în beneficiul contribuabilului este aceea că termenul de plată pentru jumătate din minimumul amenzii se mărește de la 48 de ore la 15 zile.

Noua lege va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, iar până la finele acestui an Guvernul este obligat să adopte normele metodologice de aplicare a legii.

Atenție, însă! Sistemul va fi aplicat deocamdată doar în cazul amenzilor de circulaţie, prin instituirea unui cont unic de plată a amenzilor la nivel naţional.

Termenul legal de 15 zile până la care se poate achita la jumătate amenda contravenţională trebuie menţionat în mod expres de agentul de poliţie în procesul-verbal de contravenţie.

Prin această iniţiativă, autorii proiectului de lege speră că numărul celor care vor plăti benevol amenzile va creşte, mai ales că mulți dintre cei care au ajuns în instanțe cu cauze de acest gen au reclamat în repetate rânduri că termenul de 48 de ore era prea mic.

Totuși, Dâmbovița Reality News vă dorește să conduceți prudent și să NU încasați nicio amendă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.