Dâmbovița: S-a finalizat licitația pentru DN 7 Bâldana – Titu

232

VESTE FOARTE IMPORTANTĂ PENTRU DÂMBOVIȚA: S-a finalizat procedura de licitație pentru investiția „Lărgire la 4 benzi DN 7 Bâldana – Titu” pe o lungime de 24,4 km.

Licitația a fost câștigată de firma PORR CONSTRUCT SRL, cu terț susținător PORR BAU GmBH Austria, una dintre cele mai mari companii de profil din această țară, a anunțat senatorul PSD Adrian Țuțuianu.

Valoarea ofertei câștigătoare a fost de 173.924.257,77 lei fără TVA (proiectare + execuție). Durata contractului este de 24 de luni, din care 4 luni destinate proiectării.

Cu speranța să nu existe contestații, parlamentarul a amintit: ”Vestea de azi este rezultatul unei munci uriașe din 2012 până acum. Pentru aducere aminte, drumul a mai fost scos la licitație de Guvernul PSD și, în 2015, din motive pe care nu le-am putut clarifica niciodată, Guvernul Cioloș a dispus anularea licitației și reluarea procedurii. O problemă majoră a fost cauzată de proiectul tehnic întocmit de firma Egis, care a refuzat să refacă lucrarea!!! Ghici ghicitoarea mea – cine e firma Egis în România? Nimeni alta decât Clotilde Armand (USR), care, așa „pură” și nevinovată” cum se prezintă, a fost dezvăluită ca abonat la foarte multe contracte pe foarte mulți bani publici”.

Amintim că un alt drum important, DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, are aprobat, prin Hotărârea de Guvern nr. 366/24 mai 2018, indicatorii tehnico-economici, urmând să se întocmească și caietul de sarcini și să se deruleze licitația publică (proiectare + execuție).

(sursa: Adrian Țuțuianu via facebook)