Târgoviște: 26 hectare teren viran, transformate în cea mai modernă zonă municipală

162

6 iulie 2018: s-a dat startul lucrărilor pentru ceea ce va fi un complex uriaș de investiții la nivelul municipiului, al județului, considerat cel mai important în ultimii 30 de ani.

Este vorba despre proiectul deosebit de complex de la fosta Unitate Militară de la Gara Târgoviște. Pe cele 26 de hectare se vor construi: stadion – Municipiul Târgoviște; 20 unități locative (blocuri ANL pentru medici și profesori – etapa I; drum de legătură DJ 720E, Gara Târgoviște Sud – Centura Municipiului Târgoviște; rețea de alimentare cu apă și canalizare în zona drumului de legătură DJ 720E – Gară Târgoviște Sud – Centura municipiului Târgoviște; sediu nou Registrul Auto Român (RAR) și mall.

Iată și cât timp au alocate fiecare dintre proiecte:

”- Drum de legătură între Centura municipiului și Gara Târgoviște, la pachet cu rețeaua de apă și canalizare. Termen de finalizare: 8 luni.

– Sediul RAR. Pe 16 iulie se închide licitație privind execuția și, dacă nu vom avea contestații, într-o lună, maxim o lună și jumătate, se semnează contractul.

– Locuințe ANL – faza studiului de fezabilitate pentru utilități. Termen de finalizare: 3-4 ani.

– Mall. Luna aceasta va fi aprobat PUZ-ul. Termen de finalizare: iarna anului viitor;

– Parc (16.000 mp), proiect preluat de Primăria Târgoviște de la CJD, va fi finanțat prin POR, Axa 4. Construcția va începe anul viitor.

– Stadion. Ieri am mers la Ministerul Finanțelor și pot să vă spun că vom avea o primă alocare pentru proiectul tehnic (noi avem acum doar studiu de fezabilitate) la rectificarea bugetară din această lună.

– Muzeul tradițiilor militare. Căutăm soluții de finanțare pentru clădire și, în parteneriat cu Muzeul Militar Național, vom aduce aici tehnică de luptă și îl vom pune în valoare.

Peste 5 ani, dacă suntem sănătoși, ne vom întâlni aici și vom discuta exact cât s-a făcut din proiect. Iar ca să facem tot ce avem aici, cu hoteluri, ne mai trebuie 5 ani. Deci zona asta va fi peste10 ani ceea ce trebuie să fie”, a arătat senatorul Adrian Țuțuianu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.