Dâmbovița: codul galben de ploi a devenit portocaliu. Pompierii, pregătiți să intervină în orice moment

65

Codul galben de ploi s-a transformat în Dâmbovița și în județele din centrul țării în cod portocaliu.

În intervalul 8 iulie, ora 16 – 10 iulie, ora 21, sunt prognozate precipitații însemnate cantitativ.

În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp.

Alături de autoritățile locale și cele ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa, cu rol in gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice severe, pompierii militari sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației, cu mijloacele tehnice de intervenție la inundații: motopompe de mare capacitate, autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei, camioane, bărci și motopompe remorcabile, dacă situația o va impune.

Pompierii recomandă cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze. De asemenea, dâmbovițenii sunt rugați să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber.

În cazul producerii viiturilor, cetățenii să nu se deplaseze prin curenții de apă, nici cu căruțe sau alte mijloace de transport și să se adăpostească în zone înalte și sigure.

(sursa și foto: ISU Dâmbovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.