De la 1 ianuarie 2019: Începe… marea culturalizare?

57

Promulgată recent de președinte, noua lege prin care angajații vor primi și tichete culturale va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Practic, cu aceste noi tichete, ei pot merge la filme, spectacole şi expoziţii ori pot cumpăra cărţi sau manuale şcolare.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei pentru un eveniment, în cazul celor acordate ocazional. Tichetele culturale pot fi acordate și salariaților de la stat, și celor din privat, însă este binecunoscut faptul că prea puțini patroni oferă și astfel de facilități angajaților.

Bunurile şi serviciile culturale achiziționate cu aceste tichete pot fi: a) abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor; b) cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format. Ocazional, angajatorul poate aloca 300 lei pentru un eveniment.

Legea privind acordarea biletelor de valoare reuneşte toate voucherele pe care angajatorii pot să le acorde propriilor salariaţi: tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creşă, voucherele de vacanţă şi mai nou tichetele culturale.

(foto: Digi 24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.