Zilele comunei Gura Ocniței: Artiști renumiți și surprize extraordinare

528

Joi, 19 și vineri 20 iulie, la Gura Ocniței se desfășoară Zilele Comunei. Anul acesta, o ediție de excepție, promit organizatorii.

Joi, de la ora 10:00, la Căminul Cultural Gura Ocniței, vor fi vernisate expozițiile de păpuși de porțelan (colecția Victor Mihalache) și de pictură (colecția Sorin Vasile Ioniță). Va fi lansată revista „Gura Ocniței – poarta de intrare în Anotimpurile Luminii”.

De asemenea, în prezența autorului, va fi lansat volumul „Marea Carte a Unirii”, semnat Vasile Lupașc Sfinteș. Rămânând în tema cărților, va avea apoi loc a doua ediție a Maratonului de Lectură.

În premieră, pe Dealul Crucii din localitate, joi, de la ora 17:00, vor fi văzute (și trăite) ateliere de lupte daco-romane cu Anca Ioana și Octavian Eugeniu Manu, de la Asociația „Danais” din Constanța, jonglerii cu foc (cu trupa „Hypnosis Fire” din Brașov) și un spectacol folcloric deosebit, prezentat de oaspeții din Bulgaria – Ansamblul „Kremikovsti” din Sofia.

Grupul „Macoveiul”, din Padina (jud. Buzău), Viorela Stoian (din Piatra Neamț), „Clubul Victorioșilor” și ansamblurile „Comorile Satului” din Gura Ocniței, „Florile Ocniței” din Ocnița, „Ioan Dalles” de la Bucșani, precum și cel din Gheboaia vor completa paleta artistică a serii.

Invitatul de onoare al zilei de joi este binecunoscutul artist Alex Velea. Sfântul Ilie va sosi în carul cel de foc și va asista la minunatele focuri de artificii.

Vineri, începând cu ora 16:00, în Parcul din Adânca, va avea loc un alt spectacol extraordinar, cu invitați pe măsură: Doinița și Ionuț Dolănescu, Florica Jinga, Ioan Slungulesei, Ionel Lazăr, Loredana Dobrescu și mulți alții.

Terase, parcuri de joacă, piscine cu bile, tonete vor alcatui o atmosferă de bâlci tradițional. Și de această dată, jocuri de lasere și artificii vor brăzda cerul. Ambele spectacole vor fi prezentate de Roxana Clopotaru și Victor Mihalache.

Organizatori sunt Consiliul Local și Primăria Comunei Gura Ocniței, la inițiativa primarului Sorin Vasile Ioniță.