Târgoviște: Indignare în masă față de asistenta care a bruscat un bebeluș

95

Cazul asistentei de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, filmată în timp ce brusca un bebeluș abandonat în spital, a făcut înconjurul țării și a stârnit reacții de revoltă în lanț.

Opinia publică dâmbovițeană și nu numai este consternată și, deși se admite la modul serios că acest caz nu trebuie generalizat, totuși curg mesajele de indignare și exemplele de situații care mai de care mai triste și revoltătoare petrecute în spitalele noastre.

Asistenta filmată era angajată din 2016, pe perioadă determinată, iar după apariția imaginilor incriminatoare, directorul Spitalului Județean, dr. Claudiu Dumitrescu, a dispus demararea unei anchete și a propus desfacerea contractului de muncă al tinerei. ”Astfel de oameni nu au ce căuta în sistemul de sănătate” a declarat dr. Claudiu Dumitrescu, citat de MDI TV, televiziune regională din Târgoviște.

Faptul că bebelușul era abandonat în spital a fost cu atât mai comentat, în afara empatiei pentru acest micuț rămas fără o mamă care să-l apere, forte multe voci declarând că și-ar dori să poată avea grijă de acești copii, dar nu știu cum să procedeze.

Pe rețelele de socializare și pe site-urile care au preluat știrea sunt sute de mesaje de dispreț și dezaprobare față de acest comportament inuman și lipsit de profesionalism. Oamenii cer selecții mult mai riguroase pentru angajatele din secțiile de pediatrie și montarea de camere de supraveghere pentru a se vedea non stop tratamentul la care sunt supuși bebelușii. Să nu uităm de comentariile legate de celebrele șpăgi fără de care, inclusiv după mărirea salariilor din sistemul medical, tot nu ești băgat în seamă, acuză oamenii.

(sursa foto: MDI TV)