Cu Tricolorul în inimi și picioarele bandajate: Marșul Centenarului ajunge la Târgoviște

208

Marșul Centenarului a ajuns în Dâmbovița, vineri seară va poposi la Voinești, iar sâmbătă, 28 iulie, de la ora 19, va intra în Târgoviște. Toți dâmbovițenii sunt așteptați să îi întâmpine pe participanți.

Marșul Centenarului este un eveniment simbol, dedicat împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire, pornit de peste 40 de români entuziaști pe un traseu istoric. Marșul unește cetatea Unirii, Alba Iulia, cu orașul Chișinău, într-un ”drum al românismului și al românilor uniți” de 1300 de kilometri.

Distanța este străbătută la pas, iar traseul cuprinde locurile cu semnificație aparte pentru istoria unirii românilor într-o singură țară, printre care și Târgoviștea.

Ziarul Lumina îi prezenta astfel, în data de 19 iulie: ”Cu picioarele umflate și bandajate, cu încălțările prăfuite și tocite, purtând drapelul național în mâini, în sunet de tobe, cântec de chitară și cu glasurile răgușite de atâta strigăt de deșteptare, „tinerii din România Mare”, după cum le place să se prezinte, au ajuns marți, 17 iulie, la Sibiu. Au plecat împreună din Alba Iulia, cetatea Marii Unirii a românilor, pentru a lua la pas pământul drag al românilor din toate provinciile nedespărțite de vreo graniță impusă de alții”.

Frumos, nu? Dacă vreți să-i vedeți pe acești temerari, care transmit un alt fel de mesaj, adaptat zilelor noastre, îi veți putea saluta și aplauda la Târgoviște, sâmbătă, 28 iulie.

De la Târgoviște, Marșul Centenarului pleacă la Câmpulung. Pe 25 august va la Iași, pe 26 august va trece Prutul pe podul de tren din dreptul localității Ungheni, iar pe 1 septembrie va fi la Chișinău.

Succes și felicitări, români cu drag de țară și de România întregită!

Detalii despre marș găsiți AICI.