Update Marșul Centenarului: Dâmbovițenii patrioți sunt așteptați sub Tricolor

134

”Dragi patrioți din Târgoviște, cea mai mare bucurie pe care ne-ați putea-o face este să veniți cu noi în marșul pe jos mâine (n.n. sâmbătă, 28 iulie). Plecăm de la Izvoarele și vor trece prin Gheboieni, Drăgăești-Ungureni, Dragomirești și Priseaca. Cât de puțin, veniți cu noi, vă rugăm!”, este mesajul transmis pe contul de facebook dedicat evenimentului.

Marșul Centenarului ajunge în satele din județul Dâmbovița

Flacăra Unirii va traversa sâmbătă mai multe localități din județul Dâmbovița. În ultima lor zi din etapa a cincea a Marșului Centenar, unioniștii vor pleca de la Izvoarele și vor trece prin Gheboieni, Drăgăești-Ungureni, Dragomirești și Priseaca. După ce au parcurs 600 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chișinău, participanții la Marșul Centenarului vor intra în Târgoviște la ora 19:00.  La ora 19:30, aceștia vor fi primiți la Mitropolie.

Zeci de unioniști din București, Chișinău, Grătiești, Curtea de Argeș și alte localități din România și Republica Moldova au purtat Flacăra Unirii în cea de-a cincea etapă a Marșului Centenar, pe traseul Curtea de Argeș – Câmpulung Muscel – Târgoviște. Surpriza etapei a fost Maria, care la numai 6 ani, a mers pe jos cu o energie care i-a motivat și pe ceilalți participanți la marș.

„Din exterior poate părea o banalitate: sunt oameni care merg pe jos cu steaguri tricolore și pancarte. Însă noi am mers pe furtună, am mers pe caniculă și ne-am depășit limitele pentru a trasa legătura firească între Alba Iulia, orașul Marii Uniri, și Chișinău, orașul Reîntregirii. Le mulțumim autorităților și oamenilor simpli care ne-au întâmpinat în localitățile din această etapă a marșului și îi invităm alături de noi pe toți cei care vor ca Unirea să se realizeze cât mai curând”, a declarat George Simion, președinte al Acțiunii 2012.

Imagini video din etapa a cincea a marșului:

Marșul Centenarului – Eroii de la Mateiaș ne veghează!

Publicată de Semnează pentru Basarabia e România pe Joi, 26 Iulie 2018

Muzeul ARO.

Publicată de Cezar-Victor Năstase pe Miercuri, 25 Iulie 2018

Marșul Centenarului – Câmpulung Muscel Venim!

Publicată de Semnează pentru Basarabia e România pe Miercuri, 25 Iulie 2018

Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău. Cei care doresc să participe la Marșul Centenarului își pot alege una dintre etapele de aici:

http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, adresă e-mail – nicucapcelea@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.