Codin Maticiuc: ”Are Târgoviște suflet?”

143

Omul de afaceri bucureștean Codin Maticiuc, cunoscut mai mult pentru mondenități și mai puțin pentru faptele sale bune, a lansat pe pagina sa de facebook apelul ”Are Târgoviște suflet?”.

Concret, iată despre ce este vorba: Codin Maticiuc s-a aflat recent la Târgoviște, cu scopul de a cunoaște un bătrân care a construit un adăpost de câini și de care se ocupă singur.

”Domnul Crețulescu are 76 de ani și o casă cu curte lângă Târgoviște în care nu locuiește. Având proprietatea, el a strâns aproape 100 de câini maidanezi. Peste 100 cu cei pe care îi hrănește lângă casă, mult peste 100 cu cei pe care îi hrănește “pe traseu”. Bătrânul stă în Târgoviște și vine zilnic la cele 100 de suflete și hrănește alte câteva zeci pe drum, pe care le iubește la fel de mult. Sau cel puțin a făcut asta până în februarie când a făcut un infarct și de când nu mai are voie să care.

Ajutoarele moșului sunt două: una bucată fiica sa, care stă la București și îi da 1200 de lei pe lună că să țină un om la curte să-l ajute cu căratul, și una bucată Mihaela care-l ajută să îi sterilizeze și încearcă și cu hrana. Mai există un notar de treabă din Târgoviște care i-a adus 5 căini în grijă și în schimb îi aduce bilunar niște resturi de la o fabrică de pâine. Atât.

Vreau să știu cât suflet e în Târgoviște.

Va spun că moșul ia mâncare uscată de câini de la Kaufland România cam de 2000 de lei pe lună. Kaufland știu că face enorm de multe acțiuni caritabile și mi-e rușine să apelez la ei. Până la urmă mă gândesc să merg pe ideea cu care oamenii apelează mereu la mine: “de ce să o rog pe mega cântăreața cutare care nu face vreodată vreo acțiune, hai să-l rog tot pe Codin că e mai prost și face des”. Așa că, here goes nothing: KAUFLAND Târgoviște dai o mână de ajutor cu niște mâncare?

Sau măcar un brand de mâncare de căței care e listat la Kaufland, dacă ajută cățeii ăștia, eu promit să le fac cea mai tare reclamă ever. Peste tot. Mănânc și eu și postez, orice.

Trecând peste asta, aș vrea să știu dacă e un veterinar cu suflet în Târgoviște. În București sunt, să știți. Un veterinar care să îi ia 3, măcar 2 câini pe lună care sunt bolnăviori. Promit că nu sunt mulți că i-am văzut. Sunt în putere și întreținuți. Găsim unul cu suflet în Târgoviște?

Autorități cu suflet și inițiativa sunt la Târgoviște? Că moș Crețulescu să știți că face o treabă bună și care cam era a voastră.

Vreau să știu cât suflet e în Târgoviște și nu numai, căci va las aici conturile și numărul de telefon al doamnei Mihaela care îl ajută pe moș. Ce va promit e ce promit mereu când postez: am fost acolo, am văzut cu ochii mei, mă implic în continuare, urmăresc atent ce se face cu banii.

Pentru cei care vor să ajute: Mihaela Soare (+40 723 319 187) – o puteți suna să va explice sau să va ducă acolo.

IBAN:RO38INGB0000999902777725

SWIFT:INGBROBU

ING BANK

Vă mai întreb o dată: găsim ceva suflet în Târgoviște?”.

Acesta este mesajul integral al lui Codin. Ce ziceți, îl ajutăm să descopere sufletul Târgoviștei și astfel să ajutăm și câteva alte suflete de patrupede?

(sursa și foto: Codin Maticiuc)