DECI SE POATE! Premieră după 1989: Șantierul Naval Mangalia revine în proprietatea majoritară a statului român

43

”O știre care nu trebuie să treacă neobservată, pentru că relevă o nouă paradigmă la nivelul deciziilor majore în/pentru România: Șantierul Naval Mangalia revine în proprietatea majoritară a statului roman”, a anunțat deputatul de Dâmbovița, Oana Vlăducă.

Domnia sa precizează că a fost finalizată tranzacția prin care șantierul naval Mangalia trece în proprietatea majoritară a statul român. ”Este pentru prima dată după Revoluție când se realizează o astfel de procedură, care a impus, inclusiv modificarea de urgență a legislației necesare – dovada determinării PSD de a salva și de a dezvolta obiectivele economice de importanță națională. Prin tranzacția finalizată zilele trecute, statul român deține 51%, iar Damen Shipyards Group 49% din acțiuni și managementul operațional al șantierului naval Mangalia”, mai spune parlamentarul.

Practic, în patru luni de implicare, ”guvernarea PSD-ALDE a reușit deblocarea unei situații care amenința locurile muncă și situații de mii de familii și a găsit o soluție care apără și servește inclusiv interesul național. Activitatea șantierului poate fi reluată și revitalizată. Experiența și managementul olandez sunt argumente solide pentru o recuperare durabilă și eficientă a activității”, a precizat Oana Vlăducă.

În contextul protestului organizat chiar în aceeași zi de Sindicatul Valahia la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, amintim că una dintre revendicările oțelarilor târgovișteni este chiar aceasta: implicarea statului în salvarea a ceea ce se mai poate din fosta mare unitate metalurgică.

(sursa: Oana Vlăducă; foto: economica.net)