Ce vor românii: Ce ați face dacă ați avea 100.000 de euro… în plus?

46

La fel de mult cum își doresc să cumpere o casă sau un teren, românii îşi doresc să investească într-o afacere dacă ar avea bani.

Acest lucru îl relevă un studiu efectuat în România, în cadrul căruia a fost adresată întrebarea ”Ce ați face dacă ați avea 100.000 euro în plus”.

„Pentru mine a fost o surpriză plăcută să văd că, aproape la acelaşi nivel cu achiziţia unei case, a unui teren, renovare sau îmbunătăţirea spaţiului locativ, cam la acelaşi nivel sau undeva foarte puţin sub se află intenţia de a investi într-o afacere. Deci mulţi români îşi doresc să investească într-o afacere. Ceea ce este un lucru foarte bun, există această dorinţă, dacă ar avea bani”, a precizat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Și ca demonstrația să fie completă, aflați că nici măcar nu există diferențe foarte mari la nivel de regiuni, procentele celor care ar deschide o afacere fiind: Bucureşti are 46,3%, Muntenia – Dobrogea – 45,6%, Transilvania – Maramureş – 44,7%, Moldova – Bucovina – 44,4%.

Citând acelaşi studiu, preşedintele CA al BVB a precizat că una dintre barierele existente în România pe acest segment ar fi lipsa exemplelor de succes, în condiţiile în care se vorbeşte mai mult de falimente şi insolvenţe.

(sursa: Agerpres, foto: Dunya News)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.