Dâmbovița, pentru cei cu dragoste de munte: Tabără-concurs pentru 40 de copii și tineri

46

Abia ce au încheiat o minunată acțiune în Bucegii Dâmbovițeni, dar deja se pregătesc de o alta!

Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Ministerului Tineretului și Sportului, va organiza şi susţine, în perioada 13-17 august, o tabără educativă cu acțiuni specifice de voluntariat, în domeniul turismului montan specializat, de educaţie civică și implicare social.

Aceasta se va desfășura sub formă de concurs în Munţii Bucegi – zona Padina.

Potrivit coordonatorului de proiect, Nicu Posta, timp de 5 zile, cei 40 de tineri grupați câte 4 în echipe mixte (2 băieți – 2 fete), cu vârste între 14 și 35 de ani, proveniţi de la mai multe școli şi organizaţii din minim două județe, vor avea ocazia să facă faţă la o mulţime de provocări în cadrul unui concurs cu 5 probe: 1. Inventariere marcaje pe traseele parcurse; 2. Remarcare de traseu; 3. Ecologizare trasee; 4. Căţărare la stâncă şi/sau la panou artificial; 5. Rapel şi/sau parc de aventură.

Amintim că luna trecută, Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Școala Gimnazială „Coresi” din Târgoviște, cu finanţare din partea Primăriei Târgoviște, a organizat şi susţinut, în perioada 23-26 iulie, o tabără educativă de voluntariat şi educaţie nonformală în Munţii Bucegi – zona Padina. Toate activitățile au avut sprijin logistic și din partea Asociației Ecologice Floare de Colț. Timp de 4 zile, 36 de tineri, cu vârste între 11 și 14 de ani, au avut ocazia să facă faţă la o mulţime de provocări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.