Dâmbovița: Peste 200 de polițiști, mobilizați pentru minivacanță

25

Peste 200 de polițiști dâmbovițeni vor fi la serviciu, zilnic, pe toată perioada minivacanței ocazionate de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pentru siguranța tuturor celor care participă la evenimente, activităţi cultural-artistice sau sportive și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre/dinspre staţiunile turistice.

Polițiștii din Dâmbovița s-au organizat astfel încât cei care petrec zilele libere pe raza județului să fie permanent în siguranță.

Se preconizează creșterea valorilor de trafic la începutul și la sfârșitul minivacanței, întrucât cetățenii vor profita de aceste zile libere pentru a pleca în zonele de recreere. Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate zilnic 90 de patrule de siguranţă publică, dintre care 84 auto. Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, aproximativ 30 de poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor acționa pe drumurile naţionale şi județene și vor utiliza, în medie, zilnic, 10 aparate radar, pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care nu respectă regimul legal de viteză.

Structurile de poliţie transporturi vor patrula în trenurile de călători, cu precădere în cele care circulă spre stațiunile montane și zonele de agrement, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.