În sfârșit! Dâmbovița: Amenzi pentru administratori de drumuri și de căi ferate

87

În perioada 22-27 august, controale pe linie de sistematizare rutieră, îndeosebi pentru verificarea respectării condițiilor de amplasare, vizibilitate și semnalizare rutieră a trecerilor la nivel cu calea ferată.

În urma neregulilor constatate, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, dintre care 19 administratorilor drumurilor publice și 6 administratorului căii ferate. De asemenea, 5 amenzi au fost aplicate executanților de lucrări în zona drumului public.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale se ridică la 76.180 de lei.

Din totalul amenzilor, 18 au fost pentru neasigurarea setului de semnalizare a apropierii de calea ferată, una pentru neasigurarea semnalizării la trecerea la nivel cu calea ferată și 2 pentru executarea de lucrări în zona drumului public fără avizul poliției rutiere. Alte 5 sancțiuni au fost aplicate pentru neasigurarea vizibilității la trecerea la nivel cu calea ferată și 3 pentru semnalizarea necorespunzătoare a restricțiilor create ca urmare a executării lucrărilor în zona drumului public.

– La data de 24 august a.c., pe DJ 702A, în localitatea Voia, polițiștii au identificat o societate comercială care executa lucrări la rețeaua de canalizare, creând restricții de circulație fără avizul poliției rutiere. De asemenea, polițiștii au stabilit că lucrările erau semnalizate necorespunzător. Societatea comercială a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

– La data de 27 august a.c., polițiștii au depistat pe DJ712, pe raza localității Teiș, reprezentanții unei societăți comerciale care efectuau lucrări la rețeaua de alimentare cu apă. Prin aceste lucrări, au fost instituite restricții de circulație fără avizul poliției rutiere și fără a fi semnalizate corespunzător.