Sorana, la US Open: ”M-am aprins. Să nu ratezi!”, mesajul propriu care nu a mai contat în meciul cu Șarapova

  51

  După ce debutase cu victorie și se calificase în turul doi al Open-ului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, jucătoarea de tenis din Târgoviște, Sorana Cîrstea, a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, cap de serie numărul 22, cu 6-2, 7-5.

  Sorana Cîrstea (28 ani, locul 51 WTA) şi-a asigurat un cec în valoare de 93.000 dolari şi 70 de puncte WTA la turneul dotat cu premii totale în valoare de 53 milioane dolari.

  A fost a doua întâlnire dintre Şarapova şi Cîrstea, prima având loc în cadrul circuitului profesionist din 2012, de la Beijing, când victoria a aparținut tot rusoaicei.

  La US Open, Sorana a învins-o în primul tur pe americanca Alison Riske, într-o partidă disputată marţi, pe 28 august. La acel moment, Sorana a postat pe contul de facebook o fotografie sugestivă cu comentariul: ”M-am aprins pentru primul meu meci la US Open împotriva lui Alison Riske. Să nu ratezi”. Din păcate, în turul doi ”a ratat” în fața rusoaicei Șarapova.

  Totodată, perechea Sorana Cîrstea – Sara Sorribes Tormo (România/Spania) a fost eliminată în primul tur al probei feminine de dublu din cadrul US Open, fiind întrecută cu 7-6, 6-2 de cuplul Liudmila Kicenok – Laura Siegemund (Ucraina/Germania).