Bilanțul negru al accidentelor din Dâmbovița: DN 71, în topul evenimentelor grave

38

Poliția dâmbovițeană, la bilanțul primelor șapte luni din an! Printre cele mai importante analize se află cea referitoare la accidentele rutiere produse pe raza județului în perioada ianuarie – 28 august.

Nu mai puțin de 439 de evenimente rutiere au avut loc pe raza județului în cele 230 de zile de analiză. Dintre acestea, din nefericire, 73 de accidente rutiere au fost grave și s-au soldat cu decesul a 23 de persoane, rănirea gravă a altor 58 și vătămarea corporală ușoară a 24 persoane. Restul, 369 de evenimente rutiere, au fost ușoare, iar în urma lor 464 persoane au fost rănite ușor.

În zilele de joi, s-au produs cele mai multe accidente rutiere (79), iar cele mai puține, sâmbăta (57).

Principalele cauze generatoare de accidente de circulație, potrivit poliției, sunt nerespectarea regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii (101), abaterile comise de bicicliști (60), indisciplina pietonală (59) și viteza (53). În cazul accidentelor rutiere în care au fost implicați bicicliști, 27 dintre aceștia s-au aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Drumurile groazei?

Cele mai multe accidente de circulație au fost înregistrate pe DN 71, respectiv 10 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 10 persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 3. Pe DN 72, s-au produs 31 de accidente rutiere ușoare, soldate cu 38 de răniți ușor și 4 evenimente rutiere grave, în urma cărora 6 persoane au fost rănite grav și 5 ușor. În ceea ce privește drumurile județene, pe aceste sectoare s-au produs 79 de accidente rutiere ușoare (108 răniți ușor) și 19 grave (5 morți, 14 răniți grav și 8 răniți ușor).

Din evidențele poliției, rutiere rezultă că pe DJ 701-Corbii Mari-Crovu-Obobești-Braniștea s-au produs cele mai multe accidente de circulație, 21, dintre care 8 au fost grave și 13 ușoare.

Persoanele predispuse a fi implicate în evenimente rutiere negative sunt cele cu vârsta cuprinsă între 46 și 60 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.