Se mai acordă vouchere de vacanță în 2019? Ce a cerut Ministerul Turismului la guvern

72

Deși se zvonea că anul viitor voucherele de vacanță se vor acorda în bani și nu în tichete, iar valoarea va fi mult mai mare, la acest moment, Ministerul Turismului a anunțat că tichetele vor fi acordate și anul viitor, iar valoarea lor va fi tot de 1450 de lei.

Catalogată ”una dintre cele mai importante măsuri ale guvernului”, acordarea de tichete de vacanță a reprezentat un boom pentru turismul românesc.

Efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri a determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019.

„Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Deci, nu doar românii au avut de câştigat de pe urma acestei măsuri, ci şi proprietarii de hoteluri şi pensiuni, aşadar tot mai mulţi antreprenori au căpătat încredere că pot investi în turism, că acest sector este profitabil”, a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat de presa centrală.

1,2 milioane de români bugetari au beneficiat de vouchere de vacanță și au ales sejururi obligatoriu în plan intern, pentru că tichetele sunt valabile doar pe teritoriul țării noastre. Nu toate unitățile turistice au primit însă tichete de vacanță, dar odată menținută măsura, este posibil ca numărul acestora să crească în lunile următoare și în special în vara 2019.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.