Bacalaureatul revine la forma inițială: cum se susțin probele în 2019

126

Un singur an de experiență pentru Bacalaureatul ”spart” în două! După ce în anul școlar 2017-2018, probele orale ale examenului de Bacalaureat au fost susținute în luna februarie și cele scrise în vară, în noul an școlar 2018-2019, Bacalaureatul revine la forma inițială, cu desfășurare în perioada 3-13 iunie 2019 a ambelor tipuri de probe.

Iată calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019. Prima sesiune a examenului  începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie), în județele în care este cazul. În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb)- este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:15 – 19 iulie: înscrierea candidaților, 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe, 21 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă, 22 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă, 23 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă, 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă, 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale – proba D, 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C, 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00), 3 – 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor, 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

(foto: Observator TV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.