Ziua Națională a Curățeniei: Haideți să arătăm că ne pasă ce lăsăm moștenire!

26

15 septembrie, Ziua Națională a Curățeniei. Derulată de Asociaţia Viitorul în Zori / „Let’s Do It, Romania!”, aceasta va avea loc pe întregul teritoriul national și ”adună” voluntari de câteva luni.

Ministerul Apărării Naţionale tocmai a anunțat că se va alătura campaniei cu peste 2.100 de militari şi personal civil din structurile sale. Aceștia vor participa voluntar la acest proiect de responsabilitate socială, care presupune acţiunea efectivă de strângere a deşeurilor (plastic, sticlă, metal, mobilă, electronice, etc.).

Zonele unde vor acţiona au fost stabilite de către coordonatorii de proiect ai Asociaţiei Viitorul în Zori şi se află pe raza judeţelor: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea.

Și anula acesta, așa cum anunță organizatorii, acţiunea se desfăşoară în context global, în 150 de ţări, sub numele „World Cleanup Day”. Este o activitate puternică de ecologizare şi de responsabilizare a populaţiei privind deşeurile, la care au fost invitate să participe, ca partenere, toate instituţiile publice din România, alături de cetăţenii voluntari ai comunităţii.

Acest concept unic în România, acela de a stabili o zi de curăţenie în toată ţara, care adună cetăţenii din toate categoriile sociale, reprezintă, în primul rând, o acţiune de conştientizare a rolului pe care fiecare dintre noi îl avem în societate, un mod de a ne asigura că suntem parte a unei lumi care îşi doreşte să facă o diferenţă prin puterea propriului exemplu.