Hotărâre: Internet wireless în 4500 de școli

47

Guvernul a aprobat o hotărâre catalogată de premier ”extrem de necesară”.

Astfel, pentru a le oferi cât mai multor copii din România posibilitatea de a utiliza în școală, în procesul educațional, tehnologii informatice cu care ei sunt deja familiarizați, printr-un proiect în valoare totală de aproape 210 milioane lei, 4.500 de școli gimnaziale din întreaga țară vor beneficia de acces la rețelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naționale integrate de tip campus.

Până la finalul proiectului, vor fi montate în aceste școli 20.000 de echipamente wireless și vor fi instruite 54 de persoane care să administreze infrastructura WiFi.

Pe de altă parte, odată cu acest proiect, România atinge indicatorii țintă din agenda digitală a Uniunii Europene, și anume până în anul 2020, un procent de 50% dintre instituțiile de învățământ preuniversitar să folosească tehnologiile web și resursele educaționale deschise.

Totodată, prin implementarea acestui proiect, guvernul vrea să crească la 15% ponderea profesorilor care utilizează internetul în activitatea pedagogică. O mare parte din fondurile necesare acestui proiect – respectiv 177 milioane de lei (peste 84%) sunt bani europeni.

Dacă acest lucru, și anume internet wireless, era ceea ce le lipsea acum școlilor din România, rămâne la latitudinea dumneavoastră să stabiliți.

(foto: Digi 24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.