Un dâmbovițean, pe podiumul Festivalului național de muzică populară ”In memoriam Marin Ghiocel”

45

Festivalul concurs naţional de muzică populară „In memoriam Marin Ghiocel” – ediţia a VI-a şi-a decernat câştigătorii.

Anul acesta, trofeul a fost câştigat de olteanul Constantin Gaciu, în vârstă de 36 de ani, care a absolvit Şcoala Populară de Artă din Slatina, iar apoi Liceul de Artă din Piteşti şi a învăţat să cânte la cobză de la unchiul său, regretatul Dan Voinicu, dar şi de la cunoscutul Marin Cotoanţă.

Celelalte premii au fost adjudecate de: Sperache Mihail din Gorj şi Artem Mădălina Elena din Tulcea – PREMIUL I, Lărgeanu Ioana Claudia şi Păun Stelian din judeţul Giurgiu – PREMIUL II, Ştefan Florin din Dâmboviţa – PREMIUL III, Lilea Alexandru Ionuţ din judeţul Dolj, Raicu Lorena Cosmina din Gorj şi Ghelase Nicoleta din Brăila – MENŢIUNE.

 

Toţi cei 18 concurenţi fost răsplătiţi de publicul giurgiuvean cu ropote de aplauze, şi de către organizatori cu diplome de participare, în timp ce laureaţii au primit şi premii în bani.

Potrivir Antena Satelor, Festivalul îşi propune ca, prin omagierea maestrului Marin Ghiocel – dirijor, orchestrator, formatorul multor generaţii de interpreţi consacraţi – să valorifice folclorul muzical tradiţional, să descopere şi să promoveze valorile interpretative și portul popular din diferite zone folclorice ale ţării.

Marin Ghiocel (n. 1944, București – d. 2006, județul Gorj) a fost un dirijor român de muzică populară. El a dirijat Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” între 1996 – 2003 și mentor al cunoscuților dirijori Marcel Parnica și Aurel Blondea.

(sursa foto: Antena Satelor, Ștefan Florin via facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.