29 de percheziții: polițiști din Dâmbovița, participanți la descinderi în mai multe județe

100

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Prahova, Dâmboviţa şi Botoşani împreună cu poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R au efectuat, pe 10 octombrie, 17 percheziţii la o grupare bănuită de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. Au fost ridicate peste 160.000 de ţigări, 20.000 de lei şi 9.760 de euro, iar 15 persoane au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie 2017 – octombrie 2018, persoanele bănuite în cauză ar fi introdus pe teritoriul României, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, mai multe cantităţi de ţigarete.

La acţiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Matei Basarab din Ploieşti.

Totodată, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Călăraşi şi Dâmboviţa, au efectuat alte 12 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi Călăraşi, la locuinţele şi sediile sociale ale mai multor persoane fizice şi juridice implicate în săvârşirea unor infracţiuni de „evaziune fiscală” în domeniul „lucrărilor de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că în anul 2014, reprezentanţii mai multor societăţi care au ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale” nu au înregistrat în evidenţele contabile şi nu au declarat organelor fiscale veniturile realizate, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 1.200.000 lei.

Operaţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale.