Târgoviște: Vești despre skatepark-ul din zona Parcului Chindia

299

Proiectul administrației târgoviștene, de a construi un skatepark în zona Parcului Chindia, a mai făcut un pas. Recent, administrația locală târgovișteană a depus proiectul în vederea finanțării pe fonduri europene.

Astfel, așa cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan, investiția va reprezenta un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, incluzând echipamentele de skate și de fitness sau spațiile verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp. Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp și a rezultat exclusiv ca urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă acum degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.  Accesul în noua locație va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgoviște”.

Consilierii locali municipali de la Târgovişte au votat, încă din septembrie 2017, ca în acest loc să fie construit skatepark-ul cerut cu insistență de tineri târgovișteni pasionați de acest sport, după ce, cu o lună înainte (august 2017), aleșii hotărâseră ca skatepark-ul să fie amenajat lângă fostul restaurant Brotăcei, însă locația respectivă mușca din spațiul verde, fiind în contradicție cu legea.