Săptămâna TRUCK&BUS: 902 vehicule de marfă și persoane, verificate în Dâmbovița

48

Săptămâna trecută, poliţiştii din Dâmboviţa au organizat activităţi înscrise în acțiunea generală denumită TRUCK&BUS, pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, în cadrul Calendarului Operaţiunilor TISPOL.

Așadar, în perioada 15-21 octombrie a.c., poliţiştii de la rutieră au concentrat activitățile din pentru depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

În atenţia poliţiştilor au fost autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Au fost verificate, în total, 902 autovehicule, iar în cazul a 217 au fost constatate nereguli.

47 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză, 2 pentru şofat sub influenţa alcoolului şi 129 pentru neportul centurii de siguranţă.

Pentru lipsa documentelor prevăzute de lege au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale, iar 52 pentru nereguli privind aparatul tahograf.

În cadrul aceleiași acțiuni, poliţiştii de la Scorniceşti au depistat un dâmbovițean, de 44 de ani, din comuna Ulmi, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Naţional 65, prezentând o concentraţie de 0,91 mg /l alcool pur în aerul expirat.