Târgoviște: Petrecere de Halloween

182

Petrecere de Halloween la Târgoviște! Belvedere Studio organizează sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 23, o petrecere… de groază.

„Ca sã fim siguri cã totul este în temã, fetele de la Trey Sys îsi pun machiajele și imaginația la contribuție și vă vor machia pentru o petrecere de groază”, anunță organizatorii.

Belvedere Studio este situat în Strada Alexandru Ioan Cuza, Nr. 22 A, la Târgoviște. Informații se pot obține la telefon 0729 638 221.

***

Sărbătorită de multe țări (cele mai cunoscute: Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico, Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă, Germania și țările Scandinave), Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental – catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că, dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. (sursa: Wikipedia).