Traseu montan spectaculos de “Ziua Munților Bucegi și a Sfinxului”

117

“Ziua Munților Bucegi și a Sfinxului” este un eveniment pentru montaniarzi și pasionații de aventură, drumeție, distracție și prietenii, sărbătorit pe 28 noiembrie.

Organizată de MAS Outdoor Experience, organizație nonguvernamentală, drumeția dedicată Zilei Bucegilor cuprinde un traseu montan spectaculos, în care se va ajunge pe Platoul Bucegi și lângă Sfinx. Evenimentul este creat pentru orice nivel de pregătire fizică și este dedicat inclusiv persoanelor lipsite de experiență în ceea ce privește traseele montane, tot ce aveți nevoie fiind doar dorința de a participa.

”În cadrul acestei drumeții vom sărbători Ziua Munților Bucegi, dar și ziua Sfinxului! Această zi de 28 noiembrie a fost considerată o zi sacră, o zi în care se spune că la apus, în zona Sfinxului, vor avea loc diferite fenomene inexplicabile, așa că vă invităm alături de noi pentru a ne convinge de aceste mituri! Coborârea o vom efectua, în stilul nostru caracteristic, la lumina lanternelor, într-un mediu controlat și cât se poate de sigur”, anunță organizatorii.

Traseul este foarte spectaculos și este supravegheat de ghizi montani, locali și naționali, autorizați de Ministerul Turismului. ”Ritmul de mers va fi unul foarte lejer, ca oricine să poată parcurge traseele alături de tot grupul, așa că vom avea nevoie de înțelegere din partea celor ce au o pregătire fizică bună!”, mai precizează organizatorii.

Atenție: Detalii și indicații deosebit de importante despre echipamentul pe care trebuie să-l purtați, dar și programul evenimentului găsiți la următorul link https://www.facebook.com/events/577279159356761/

(sursa și foto: MAS Outdoor Experience)