Adrian Țuțuianu, după excluderea din PSD: ”Până voi termina eu toate litigiile, vă asigur că LIVIU DRAGNEA VA FI ISTORIE – într-o democrație președinții vin și pleacă”

148

”Război” în PSD. În urma ședinței CEx de la București, din 5 noiembrie 2018, s-a decis, cu 53 de voturi pentru şi 9 împotrivă, excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu.

„E un moment dificil pe care îl anticipam. Cred că e o greşeală majoră şi decizia de azi nu face altceva decât să arate că în PSD e sancţionat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în interiorul partidului. Nu am văzut să condamne cineva faptul că un om e înregistrat în PSD de oameni interesaţi să strice lucrurile într-o organizaţie. Nu mi-am propus niciodată să ascund lucrurile care nu merg. Cred că partidul se îndreaptă într-o direcţie greşită. Rămâne că timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat azi pentru excluderea noastră”, a declarat dâmbovițeanul Adrian Țuțuianu, citat de Mediafax

Domnia sa a spus că va urma căile statutare, Comisia de etică, Congres şi căile juridice. ”Mă voi consulta cu colegii de la PSD Dâmboviţa şi voi decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie clare. A vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului. Nici eu, nici domnul Neacşu nu am sprijinit acţiuni împotriva partidului”, a spus Ţuţuianu, cu referire și la unitatea pe care au declarat-o în ultima perioadă colegii de partid din județ.

Paul Stănescu, vicepremier, a declarat după şedinţa CEx, că este cea mai mare greşeală pe care a făcut-o partidul şi nu se teme să fie următorul sancţionat.

În urmă cu foarte puțin timp, Adrian Țuțuianu a declarat la postul TV Digi 24, unde a fost invitat: „Înregistrările au fost făcute sub coordonarea lui Codrin Ştefănescu. Lângă el a venit un fost deputat PP-DD, trecut meteoric prin PSD Dâmboviţa în vremea lui Victor Ponta – Radu Popa, un personaj toxic cu care nu am putut avea niciun fel de relaţii cordiale, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, ofiţer de securitate Oprea şi, probabil, unul din colegi – nu ne iubeşte toată lumea din organizaţia Dâmboviţa – care a fost cablat cu tehnica de ultima generaţie. (…) Și ca să dau un răspuns pentru membrii PSD, m-am decis să contest decizia la Comisia de Etică, evident că nu am vreo așteptare – domnul Iordache s-a pronunțat ieri că trebuie să fiu exclus, dânsul fiind președintele Comisiei de Etică și Arbitraj. Mai departe, merg la Congres și în același timp mă voi adresa Instanței de judecată. Există practică judiciară suficientă și decizii ale Curții Constituționale care au spus că un membru de partid exclus are posibilitatea să meargă la instanță. Până voi termina eu toate litigiile, vă asigur că LIVIU DRAGNEA VA FI ISTORIE, așa cum este normal – într-o democrație președinții vin și pleacă”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, la Digi24.

Tot astăzi, Adrian Țuțuianu a declarat, citat de Evenimentul Zilei: ”Nu am văzut astăzi decât așa timid pe cineva să condamne faptul că un om este înregistrat în interiorul PSD și acele discuții care sunt totuși într-o structură de partid sunt aduse în piața publică de niște oameni care vor să strice lucrurile într-o organizație. Nu mi-am propus niciodată să ascund anumite lucruri care nu merg. Am avut nemulțumiri legate de programul de guvernare și ceea ce nu am reușit să facem pentru dâmbovițeni”.

Pe contul personal de facebook, senatorul Adrian Țuțuianu a promis că în data de 6 noiembrie va prezenta mai multe declarații și explicații referitoare la ședința CEx a PSD din 5 noiembrie.

(sursa: PSD Dâmbovița; foto: Puterea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.