70 de tineri din 10 județe, printre care și Dâmbovița, ajutați să învețe o meserie

47

Șansă în viață pentru 70 de tineri din medii dezavantajate! Tinerii, cu vârste între 18 si 24 de ani, beneficiază, prin proiectul „Şcoală pentru o meserie, şcoală pentru viaţă!”, de cursuri de pregătire în diferite meserii, cum ar fi: brutar, bucătar, ospătar, tâmplar şi lucrător în cultura plantelor.

Cursurile sunt organizate până în august 2019, la Ploieşti, în cadrul Şcolii de Meserii Concordia ce aparține Organizaţiei Umanitare Concordia. Proiectul este susţinut de Fundaţia Vodafone Romania cu o finanţare de aproximativ 200.000 de lei, prin programul „Fondul pentru Fapte Bune”, şi îşi propune să-i ajute pe tineri să se integreze din punct de vedere profesional şi social.

Finanţarea acordată asigură suportul logistic pentru desfăşurarea cursurilor şi costurile legate de resursele umane implicate în instruirea tinerilor, și anume maiştri, instructori, profesori, asistenţi sociali.

Proiectul se adresează în principal tinerilor din judeţele Prahova, Tulcea, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Cluj, Vaslui, Dolj, Giurgiu şi Ialomiţa, fără a se limita la acestea. Cursanţilor le este asigurată cazarea, masa şi transportul pe durata desfăşurării proiectului.

Ulterior, tinerii sunt sprijiniţi să-şi găsească un loc de muncă la una dintre firmele care au semnat acorduri de parteneriat cu Organizaţia Umanitară Concordia. În prezent, organizaţia colaborează cu 8 companii din Bucureşti şi judeţul Prahova.

Cursanţii participă, de asemenea, la ore de educaţie civică, matematică aplicată, engleză, cursuri IT, creativitate şi la seminarii practice de educaţie globală şi cetăţenie activă, care au rolul de a creşte nivelul de responsabilitate socială al tinerilor, implicarea în procesele sociale şi de luare a deciziilor, cunoaşterea subiectelor actuale legate de mediul înconjurător şi viaţă durabilă. Cursurile sunt formate în proporţie de 75% de pregătirea practică şi 25% de teorie.