Razie în Dâmbovița: Peste o mie de șoferi amendați, 49 de permise suspendate

155

A plouat cu amenzi în Dâmbovița, în special pe șoselele care tranzitează județul! În mai puțin de 24 de ore, polițiștii au constatat 15 infracțiuni și au aplicat peste 1000 de sancțiuni contravenționale, toate în cursul zilei de 8 noiembrie, Ziua Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.

Astfel, în urma unei razii comune, organizate de polițiștii de la rutieră și ordine publică, de la investigații criminale – structura de arme, explozivi și substanțe periculoase și de la  investigarea criminalității economice, pentru neregulile descoperite au fost aplicat 1077 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 267.218 de lei. Totodată, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere, 4 seturi plăcuțe de înmatriculare și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 1005, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație. Astfel, 196 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 287 pentru neportul centurii de siguranță, 42 pentru folosirea telefonului mobil, iar conducătorilor auto care au avut în timpul mersului preocupări de natură a le distrage în mod periculos atenția le-au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale. Dintre cele 49 de permise de conducere reținute, 19 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 3 pentru depășiri neregulamentare,  9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor și unul pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.