Târgoviște: Vești despre noul stadion

  1522

  În urmă cu puțin timp, primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a făcut câteva precizări legate de proiectul noului stadion ce face parte din planurile de viitor ale administrației, un proiect care însă necesită timp, dar și răbdare pentru a trece toate procedurile legale.

  ”Cu privire la noul stadion – beneficiar Compania Națională de Investiții CNI SA, pe parcursul realizării investiției, respectiv Consiliul Județean Dâmbovița, după realizarea investiției – stadion care va fi construit pe terenul situat la fosta UM Gară, precizez că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a avizat favorabil studiul de prefezabilitate, etapele următoare ale investiției fiind constituite de întocmirea studiului de fezabilitate și de parcurgerea procedurii de achiziție publică în vederea încheierii contractului având ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor la obiectivul de investiţii amintit. Derularea acestei ultime investiții necesită însă o durată mai mare de timp, motiv pentru care, referitor la stadionul Eugen Popescu, menționez că a fost finalizată deja expertiza în construcții, urmând a fi realizate documentațiile tehnice în vederea reabilitării stadionului, astfel încât să fie asigurate condițiile minimale pentru a putea găzdui, cât mai repede, meciuri de prima ligă”, a precizat edilul.

  Pe de altă parte, Daniel Cristian Stan a anunțat că, după foarte mulți ani, în care investițiile în infrastructură sportivă târgovișteană aferentă fotbalului de performanță au fost destul de reduse, în perioada următoare această situație se va schimba simțitor.

  ”A fost semnat contractul de execuție pentru obiectivul “Construire teren de fotbal cu gazon sintetic pentru antrenament în Municipiul Târgoviște”, teren care va fi amplasat în imediată vecinătate a Complexului Turistic de Natație și care, începând cu vara anului viitor, va asigura condiții execelente de antrenament atât pentru echipa de seniori a FC Chindia Târgoviște, cât și pentru grupele de copii și juniori”, a declarat primarul Târgoviștei.

  Suprafața totală a terenului cu gazon sintetic va fi de 9.858 mp, iar spațiul de joc va avea o suprafață 7.140 mp (68,00 ml x 105,00 ml). Activitățile de furnizare și montare a gazonului vor fi realizate de Federația Română de Fotbal.

  ”Iluminatul nocturn va fi asigurat prin montarea a 26 de stâlpi de iluminat ce vor susține câte 4 lămpi de 400W cu halogeanură metalică”, a mai spus edilul.

  2 COMENTARII

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.