Târgoviște: Primele șase blocuri ce vor fi reabilitate cu bani europeni

382

Vești foarte bune din zona finanțărilor europene. Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a anunțat că proiectul privind eficientizarea energetică a unor scări de bloc a trecut de evaluarea tehnică și financiară și a intrat în perioada de precontractare.

Deocamdată, pentru șase componente din cele 17, respectiv bl. D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, în valoare totală de 7.288.477,82 lei.

”Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc.”, a detaliat primarul.

Sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani și sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

”Așteptăm răspunsul pozitiv și pentru a doua cerere de finanțare, care este deja depusă la acest moment. În funcție de solicitări și acordul asociațiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip”, a mai precizat edilul.

Proiectul „Eficientizarea energetică prin reabilitarea și consolidarea clădirilor rezidențiale din Municipiul Târgoviște” cuprinde în total blocurile: 5A, 5B, 40 (scara A și scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scara A și scara B ), 54, F1, F2, 57 (scara A și scara B).