Târgoviște: Vești bune pentru alte opt blocuri. Vezi câte și care vor fi reabilitate pe bani europeni

78

După ce un prim proiect de reabilitare termică a blocurilor de locuințe pe fonduri europene a trecut de evaluarea tehnică și financiară, urmând a se semna contractul de finanțare, acum un al doilea proiect de acest tip a primit undă verde.

Astfel, prin adresa Agenției pentru Dezvoltare Regională SUD Muntenia nr. 18525/22.11.2018, administrația de la Târgoviște a fost notificată că proiectul „Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet I.2”,se află în lista proiectelor finanțabile și va intră în etapă de precontractare.

Proiectul conține 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scările A și B), 54, 57 (scările A și B), 64 (scările A și B și blocul K. Acestea se adaugă la cele 6 componente anunțate inițial: bl. D1, D2, D3, D4, 5A, 5B.

Primarul Daniel Cristian Stan a reamintit că lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități, etc.

”Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală”, a precizat edilul de la Târgoviște.