Noaptea amenzilor în Dâmbovița

301

În cursul nopții de 24 spre 25 noiembrie a.c., polițiștii din cipiului Târgoviște au organizat o acțiune pe linia depistării și sancționării faptelor ilicite. În urma activităților din teren, au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 136 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.320 de lei.

Din totalul amenzilor, 10 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 126 pentru nerespectarea regulilor de circulație conform O.U.G 195/2002.

Polițiștii au reținut 3 permise de conducere pentru consum de alcool și au confiscat 200 de țigări și 35 de sticle de băuturi alcoolice, bunuri pentru care nu existau documente justificative de proveniență.

O acțiune similară a fost organizată și de polițiștii de la Moreni. Aceștia au legitimat 83 de persoane, au controlat 65 de autovehicule și au aplicat 47 de amenzi a căror valoare se ridică la 8.095 de lei.

Totodată, în cursul aceleiași nopți, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care șofează sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise de lege. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale și constatate 2 infracțiuni de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Față de cei 2 șoferi aflați sub influența alcoolului a fost dispusă și măsura complementară a reținerii permisului permisului de conducere.

De asemenea, polițiștii de la rutieră au sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice, un bărbat care transporta 2,5mc de material lemnos fără documente legale de proveniență și transport.