Dâmbovița: cod galben de ninsori și vreme deosebit de rece

205

Cod galben de vreme rea în Dâmbovița și alte 16 județe. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod gaben valabilă în intervalul 28 noiembrie, ora 02 – 28 noiembrie, ora 20. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă, depuneri de gheață

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.

După ce trece acest cod, se va intra într-o informare meteo cu interval de valabilitate: 28 noiembrie, ora 20 – 30 noiembrie, ora 10. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și local zăpadă

spulberată în sud-estul teritoriului.

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

(sursa: meteoromania)