Veste bună din Dâmbovița și Prahova: Prima iarnă în care Transbucegi rămâne deschis

669

Din 28 noiembrie, pentru prima oară de la finalizarea sa (în anul 2013), DJ 713, denumit și Transbucegi, este deschis circulației și pe timp de iarnă.

„Proiectul de hotărâre privind deschiderea circulației publice pe DJ 713 Sinaia (DN 71) – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiului – Cabana Babele – Limită județ Prahova, km 6+030 – 16+000.” a fost votat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Județean Dâmbovița”, a anunțat Asociația turistică Peștera-Padina.

Totodată, potrivit observatorulph.ro, între Consiliul Județean Prahova și Consiliul Județean Dâmbovița va fi realizat un parteneriat pentru realizarea deszăpezirii.

Consiliul Județean Prahova propune alocarea sumei de 200.000 de lei pentru încheierea asocierii între Consiliul Județean Prahova și Consiliul Județean Dâmbovița privind deszăpezirea tronsonului de drum km 0+000-km 6+030 (DJ 713 Sinaia-Cabana Cuibul Dorului-Șaua Dichiului-Cabana Babele), mai spune aceeași sursă.

Pe parcursul verii, ambele consilii județene au efectuat lucrări absolut necesare pe acest drum, artera fiind închisă o perioadă pe diverse tronsoane.

(sursa: Asociația turistică Peștera Padina, observatorulph.ro; foto credit din 19 noiembrie Peștera Ialomiței – Bucegi)