Bezdead: Centenar la ceas aniversar!

111

La Bezdead, una dintre cele mai frumoase localități din județul Dâmbovița, anul 2018 a fost unul bogat în acțiuni culturale deosebite.

După o Zi a Comunei plină de alai și de bucurii, după un Festival al Toamnei la care au participat foarte mulți producători locali cu produse de calitate, bezdedenii au petrecut din nou. De această dată copiii au fost personajele principale: au sărbătorit pe 28 noiembrie Unirea Bucovinei cu România.

Alături de părinți și de bunici, de cadrele didactice, de preoții din comună, dar și de doamna Primar Teodora Anghelescu, elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Rădulescu” au realizat momente patriotice deosebite în moderna Sală de Festivități din satul Măgura.

Gânduri istorice au venit către cei mici din partea profesorilor Ancuța Babeț, Daniela Pință, Ion Tănase, Valentin Gheorghe, Floricica Ciurea și din partea doamnei Elena Bănescu, director al Școlii Gimnaziale „Grigore Rădulescu”, dar le-au fost de ajutor și celelalte cadre didactice în pregătirea momentelor dedicate Unirii. Elevii Florina Trache, Georgiana Trache, Dragoș Vlad, Teodora Poșchină, Alexandra Mihăescu și Mihnea Șuțoiu au evoluat cu momente individuale de poezie și cântec. Parte din spectacol a fost și corul școlii, un grup bine închegat, cu un repertoriu bogat în cântece patriotice.

După ce le-a oferit daruri celor mici, doamna primar Teodora Anghelescu l-a invitat în fața celor mici și pe art-managerul Victor Mihalache pentru a le lansa acestora invitația de a participa anul acesta altfel la sărbătorile iernii de la Bezdead.

Cei mici sunt așteptați în seara de 6 decembrie să se bucure de un moment spectaculos: aprinderea luminilor de sărbătoare. Zona foișoarelor din incinta Primăriei Bezdead, o zonă destinată tineretului în mod special, va arăta ca un ținut desprins din povești. Nu va lipsi nici Moș Nicolae de la sărbătoarea de la Bezdead, un tărâm al oamenilor frumoși și al copilăriei, după care ne vom pregăti ceva mai târziu, spre finalul lunii, să îl primim și pe Moș Crăciun.

Vă vom mai povesti despre fiecare clipă de bucurie care se consumă în frumoasa comună din Dâmbovița, dar până atunci, la mulți ani, dragi români!

Roxana Clopotaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.