Dâmbovița: Vești despre proiectul DN 71 (4 benzi Bâldana – Târgoviște și modernizare Târgoviște – Sinaia)

353

Recent, senatorul independent Adrian Țuțuianu, a anunțat pe contul personal de facebook că proiectul DN 71 (4 benzi Bâldana – Târgoviște și modernizare Târgoviște – Sinaia) prinde contur!

Potrivit parlamentarului, pe finalul lunii noiembrie (pe 28 noiembrie), ”au fost depuse la ANAP, în vederea verificării, caietele de sarcini pentru proiectare și execuție, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.”

Totodată, Adrian Țuțuianu a amintit și următoarele repere despre acest proiect pentru care s-au depus eforturi deosebite timp de mai mulți ani:

”- În 2012, când am venit la Consiliul Județean, exista (semnat din 2009) un contract care avea în vederea doar reabilitarea părții carosabile a drumului și menținerea la 2 benzi. Contractul NU a avut finanțare, motiv pentru care am fost de acord cu rezilierea și reproiectarea în sensul extinderii la 4 benzi (Bâldana – Târgoviște) și modernizare până la Sinaia.

– În 2015, a fost semnat contractul pentru revizuirea/actualizarea studiului de fezabilitate, în sensul lărgirii la 4 benzi pe tronsonul Bâldana – Târgoviște.

– La începutul acestui an, cu sprijinul doamnei ministru Grațiela Gavrilescu, am reușit deblocarea situației privind acordul de mediu.

– Astăzi (28 noiembrie – n.n.), după atâția ani de muncă și insistențe, după zeci și zeci de întâlniri la ministere, la CNAIR, cu executantul studiului de fezabilitate, cu primari și alți factori de decizie, după zeci de întrebări și interpelări, reușim finalizarea caietelor de sarcini și depunerea lor la ANAP pentru verificare. Este o zi importantă și o bornă de referință în cursul istoric al investiției.”

Valoarea totală a investiției este de 2.136.328 mii lei (472.900.490 euro), pentru o lungime totală: 101,696 km, din care lărgire la 4 benzi: 44,2 km.

”Le mulțumesc parlamentarilor de Dâmbovița din mandatele 2012 -2016 și 2016-2020, primarilor, colegilor care s-au implicat și directorului CNAIR, Narcis Neaga. Estimez că procedura de atribuire va necesita aproximativ 12-14 luni și că lucrările vor putea începe în prima parte a anului 2020. Ce pot să vă promit este că voi urmări cu toată puterea mea, finalizarea acestui proiect până la turnarea ultimului metru de asfalt”, a încheiat Adrian Țuțuianu.

(sursa și foto: Adrian Țuțuianu)