Dâmbovița: 31 de kilometri de drumuri vor fi modernizate cu 31 milioane lei. Au fost semnate contractele de finanțare

120

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Daniel Comănescu și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, a semnat alături de Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, contractele de finanțare pentru proiectele „Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră în județul Dâmbovița” și „Modernizare DJ702 în comuna Cândești și DJ710 în comuna Bezdead”.

Liviu Mușat, director ADR Sud Muntenia, și Daniel Comănescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

Acestea sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Cele două cereri de finanțare au o valoare totală de aproximativ 31 de milioane de lei, din care peste 26 de milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională. Aproximativ 4 milioane de lei este contribuția de la Bugetul de Stat, iar aproape 346 de mii de lei reprezintă contribuția eligibilă a Consiliului Județean Dâmbovița.

Prin realizarea proiectelor „Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră în județul Dâmbovița” (perioadă de implementare de 48 de  luni) și „Modernizare DJ702 în comuna Cândești și DJ710 în comuna Bezdead” (perioadă de implementare de 12 luni), Dâmbovița, în calitate de beneficiar de fonduri Regio, are în vedere creșterea gradului de accesibilitate la rețeaua TEN-T a zonelor rurale aflate pe traseul drumurilor din Dâmbovița, reabilitate sau modernizate prin proiect.

În total, vor fi modernizați peste 31 de km de drum și se estimează că de această infrastructură rutieră modernizată vor beneficia peste 24 de mii de persoane.