S-a dat startul sărbătorilor la Bezdead: Moș Nicolae a fost primit ca în povești

179

Seara de Moș Nicolae a fost cu adevărat specială pentru copiii din comuna Bezdead. Elfi, prințese și alte personaje din povești, alături de doamna primar Teodora Anghelescu, l-au adus pe Moșul cel bun în fața celor mici. Împreună au marcat momentul aprinderii luminilor de sărbători și s-au bucurat de daruri dulci, așa cum aduce Moș Nicolae an de an celor cuminți.

Înainte de toate acestea, din partea Primăriei și a Consiliului Local Bezdead, copiii, părinții și bunicii au avut parte de un spectacol de teatru intitulat „Iepurașul vânător”, pus în scenă de Teatrul „Junior” din Târgoviște.

Momentele speciale au continuat, Primăria fiind un adevărat tărâm al expozițiilor. Meșterii olari Nini Porojan și Ovidiu Dumitrescu au lucrat pe loc obiecte artizanale din lut și i-au învățat și pe copii câte ceva din această artă. La fel au făcut și componentele Atelierului Veseliei de pe lângă Căminul Cultural din Gura Ocniței: au adus în fața publicului din Bezdead brăduți confecționați manual din diverse materiale.

 

A fost acolo și „Frăția oamenilor de zăpadă”! Așa s-a numit o altă expoziție spectaculoasă a cărei autoare a fost Mirela Aldea din Târgoviște („Lumea lui Știe Tot”). Și de această dată exponatele au fost lucrate tot manual, din materiale textile, iar copiii s-au arătat a fi foarte încântați de cele văzute.

Tot în incinta Primăriei Bezdead, câteva zeci de perechi de ochi colorați au aruncat priviri copiilor. Este vorba despre o mică parte din colecția de păpuși de porțelan Victor Mihalache, cel care a fost și art-managerul sărbătorii de Moș Nicolae.

Și pentru că Bezdeadul este cunoscut în Dâmbovița ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri, a fost lansat și un videoclip filmat chiar acolo. Antonia Alexandrescu are 12 ani, este componentă a Clubului Victorioșilor și este protagonista  videoclipului. A ales să îl lanseze la această sărbătoare deoarece versurile colindului pe care l-a interpretat, „În coliba-ntunecată”, au fost scrise de marele poet Vasile Voiculescu, cel care a fost medic de țară la Bezdead, în perioada aprilie 1911-mai 1913.

Și televiziunile naționale au preluat imagini de la Bezdead și au făcut cunoscute sărbătoarea și energia bună de aici.

După ce a văzut cum a fost primit vărul său, și Moș Crăciun și-a anunțat prezența la Bezdead. Aceasta se va întâmpla în zilele de 21 și 22 decembrie. Să nu lipsiți!

Roxana Clopotaru