Târgoviște: Serele municipalității vor planta 300.000 de flori și 14.000 de arbuști în 2019

68

”Reînviate” și repuse la ”treabă”, serele târgoviștene sunt permanent în atenția administrației municipale, în special a primarului Daniel Cristian Stan, mai ales că sunt principalele furnizoare de flori, arbuști și plante pentru toate spațiile verzi din Târgoviște.

Edilul a vizitat serele care aparțin municipalității și a făcut o analiză a principalelor activități pe care le presupune pregătirea pentru iarnă a spațiilor verzi din municipiu.

”Astfel, pentru anul viitor, vor fi pregătite în vederea plantării peste 300.000 de flori și aproximativ 14.000 de arbuști ornamentali. În paralel, se administrează îngrășământ, acolo unde este cazul se completează cu pământ și se scot florile în vederea păstrării acestora în sere pe timpul iernii”, a precizat primarul.

Pe parcursul anului 2018, în serele orașului au fost produse peste 260.000 de flori. Aflate în paragină în urmă cu câțiva ani, preluate de administrația Cristian Stan, serele din patrimoniul municipalității au revenit încet la viață, au ”înflorit” în primul rând pentru oraș și pentru nevoile sale de frumos.