Târgoviște: Când va fi gata mall-ul, câte magazine va cuprinde și câte locuri de muncă va crea  

2306

În data de 18 decembrie 2018, Primăria Târgoviște a eliberat autorizația de construcție aferentă noului centru comercial, mall-ul despre care se vorbește de mai multă vreme.

Acessta va fi amplasat pe o parte a locației fostei UM Gară pe un teren pus la dispoziția de Consiliul Județean Dâmbovița, proprietarul acestuia, și se va întinde pe o suprafață de peste 7 hectare. Sunt avute în vedere spații pentru hypermarket, restaurante, comerț, cinema, zona de recreere, de practicare a sportului, locuri de joacă pentru copii, ”fiind o investiție care va contribui în mod semnificativ la creșterea diversității serviciilor oferite târgoviștenilor și vizitatorilor. Nouă investiție va genera peste 800 de locuri de muncă, în faza de construcție și peste 1000 de locuri de muncă, în faza de operare, cuprinzând o paleta foarte largă de profesii, existând nu mai puțin de 80 de magazine înglobate în proiect”, a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

Investiția are o valoare de peste 100.000.000 lei, iar intenția investitorului este ca lucrările să fie finalizate în iarna anului viitor.

”Proiectul în discuție marchează debutul celei mai importante etape de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgoviște din ultimii 30 de ani”, susține edilul. Proiectul, de anvergură, mai cuprinde: realizarea, pe locația fostei UM Gară, a unui drum care face legătura între Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel, cu ramificație către Bulevardul I.C. Brătianu, pe strada Neagoe Basarab și cu o nouă arteră de acces în Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR, realizarea unei rețele de canalizare, care este în faza de recepție, construirea unui parc, a unor locuințe ANL, dar și implementarea altor investiții, ”una dintre cele mai importante fiind construirea unui nou stadion, în privința căruia așteptăm încă vești bune de la Compania Națională de Investiții, proiectul fiind depus la finanțare de către Consiliul Județean”, a declarat primarul Târgoviștei.

(sursa și foto: Daniel Cristian Stan)