Ulmi: O delegație a Universității Valahia din Târgoviște, în vizită la Arctic. Ce s-a discutat

186

O delegație a Universității „Valahia” din Târgoviște a vizitat Compania Arctic de la Ulmi, pentru a stabili detaliile unei viitoare colaborări.

Scopul întâlnirii a fost acela de a continua colaborarea veche de 15 ani dintre universitate și Compania Arctic, principalii beneficiari ai acestei colaborări fiind studenții.

În prezent, în cadrul companiei sunt 153 de angajați proveniți dintre absolvenții Universității „Valahia”, 6 din aceștia având funcții de conducere.

Alte subiecte discutate s-au axat pe crearea premiselor pentru mobilități, atât pentru studenți cât și pentru cadrele didactice, în fabricile din România și Turcia, stagii de practică pentru studenți, oportunități de angajare pentru absolvenți.

Arctic este unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice din Europa, fiind în plin proces de recrutare a studenților și absolvenților specializați în diverse domenii: inginerie, contabilitate, management.

Conducerea Arctic a făcut o prezentare a companiei și a invitat delegația universității să viziteze unitatea de producție, construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0, ce integrează tehnologii de ultimă oră și utilaje inteligente. Studenţii au avut ocazia să urmărească cele mai complexe procese de fabricaţie, filmulețe de prezentare, să participe la discuții interactive, prilej cu care au primit premii din partea firmei.

Rectorul UVT, Călin Oros, a invitat la rândul său conducerea Companiei Arctic să efectueze o vizită la Universitatea „Valahia”, în a doua jumătate a lunii ianuarie.