Operațiunea ”Foc de artificii” în Dâmbovița: Peste 2000 de obiecte pirotehnice confiscate

130

Și în Dâmbovița, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de efective de la celelalte structuri, desfășoară activități în cadrul planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII 2018-2019”, inițiat la nivel național de Inspectoratul General al Poliției Române, prin direcția de specialitate.

Acțiunile polițiștilor vizează verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice în perioada sezonului de iarnă.

Până în prezent, la nivelul județului, doar două societăți comerciale sunt autorizate să execute jocuri de artificii, iar una să comercializeze articole pirotehnice.

Menționăm că nicio societate comercială nu este autorizată să efectueze importuri de materiale de distracție pe baza de amestecuri pirotehnice.

Așadar, în urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 4 infracțiuni la Legea 126 privind regimul materiilor explozive și au indisponibilizat 2.160 de obiecte pirotehnice.

De asemenea, polițiștii specializați în arme, muniții și explozivi, alături de structura de prevenire a criminalității, au mers în unitățile de învățământ pentru a le prezenta elevilor riscurile la care se expun atunci când folosesc articole nedestinate publicului larg. Totodată, polițiștii au informat elevii și cadrele didactice cu privire la  contravențiile și infracțiunile în legătură cu deținerea, folosirea sau comercializarea obiectelor pirotehnice.